Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Loting eerste fase koopwoningen Ouddorp

De gemeente Goedereede en woningbouwvereniging Beter Wonen realiseren 113 woningen in Ouddorp. De eerste fase omvat 33 koopwoningen en 9 huurappartementen. Op 3 maart organiseerden de gemeente en de woningbouwvereniging een loting voor de toewijzing van de koopwoningen uit de eerste fase van het plan.

Tussen het Smalle Einde, de Havenweg, de Waterweg en de Bosweg in Ouddorp bouwt aannemingsbedrijf J. Kroon & ZN BV uit Den Bommel 33 koopwoningen en 9 huurappartementen. De eerste fase van het plan voorziet in 14 starterswoningen, 9 eengezinswoningen, 6 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen, alle bedoeld voor de verkoop.

Zoals verwacht waren er meer inschrijvingen dan woningen: 143 belangstellenden schreven zich in, sommigen voor meerdere woningsoorten. Op korte termijn krijgen de gelukkigen de overeenkomsten thuis gestuurd om te ondertekenen.

Wethouder Frans Tollenaar verzorgde de opening en de sluiting van de avond. "Deze belangstelling overtreft alle verwachtingen. De inschrijvingen sluiten aan bij ons woonwensenonderzoek waarbij vooral behoefte is aan starterswoningen en eengezinswoningen. De twee-onder-een-kappers doen het ook boven verwachting. Het is nu aan hen die uitgeloot zijn er voor te zorgen dat hun woning van keuze ook voor hen gerealiseerd gaat worden. Het is lang geleden dat een dergelijk bouwplan in Ouddorp voor een brede doelgroep aan de orde is geweest. Deze avond is een graadmeter voor het vervolg waar ik zo snel mogelijk mee aan de slag wil. Dit om alle andere ingeschrevenen op korte termijn een herkansing te geven", zo gaf de wethouder in zijn slotwoord aan.

De gelukkigen moeten nog even wachten tot zij de woningen kunnen betrekken: De bouw van de woningen start in april van dit jaar. De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2012 opgeleverd.

Meer informatie kunt u krijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op tel. 0187-491500 of per e-mail: imotshagen@goedereede.nl. Ook op de website van woningbouwvereniging www.wbvbeterwonen.nl en op de site van de gemeente, www.goedereede.nl, is informatie te vinden.