Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Loting starterswoningen Stellendam probleemloos verlopen

Foto

Aan de Molenkade in Stellendam worden acht starterswoningen gerealiseerd. Op 11 mei 2010 organiseerde de gemeente Goedereede een loting voor de toewijzing van de woningen. De verloting verliep vlekkeloos. Aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk uit Stellendam bouwt de acht starterswoningen. Zoals verwacht waren er meer inschrijvingen dan woningen: Vijftien belangstellende starters schreven zich in.

Direct na de loting in verenigingsgebouw Oostdam kregen de toekomstige bewoners de koopovereenkomst mee naar huis. Op korte termijn worden afspraken gemaakt om de overeenkomsten te ondertekenen.

Wethouder Frans Tollenaar, die de avond leidde, stak de teleurgestelde starters die niet ingeloot waren een hart onder de riem: "Ik weet dat er behoefte is aan woningen voor starters, maar ik kan u geruststellen: er zijn op korte termijn meer starterswoningen gepland in onze gemeente". Tollenaar doelde op de woningen in plan Welgelegen in Ouddorp en op de plannen om nog meer woningen te realiseren aan de Molenkade in Stellendam.

De gelukkigen moeten nog even wachten tot dat zij de woningen kunnen betrekken: De bouw van de woningen aan de Molenkade start na de zomer. De eerste woningen worden in het voorjaar van 2011 opgeleverd. Meer informatie over de bouwplannen in de gemeente Goedereede is te vinden op de website van de gemeente: http://www.goedereede.nl/.