Nu op de radio: Archipel bij nacht

Louis Bengsch wint prijsvraag Vrije Lijst Oostflakkee

Foto

De heer Louis Bengsch uit Oude-Tonge heeft de prijsvraag van de politieke partij Vrije Lijst Oostflakkee (VLO) gewonnen. Tijdens de onlangs gehouden verkiezingenmarkt in De Grutterswei voorspelde hij bijna exact het aantal stemmen dat de VLO kreeg tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart 2010.

De VLO werd in week 9-2010 tijdens de verkiezingen de grote winnaar in de gemeente Oostflakkee. Bijna een kwart van de stemgerechtigden gaven hun stem aan de lokale partij. In absoluut aantal waren dat 1137 inwoners. Goed voor drie zetels en het recht om de coalitiesamenstelling te initiëren.

Vlooienspel
Oude-Tongenaar Louis Bengsch had blijkbaar een voorziene blik en voorspelde op de verkiezingenmarkt dat de VLO minstens 1.120 stemmen zou krijgen. Afgelopen zaterdag nam hij samen met echtgenote Annemiek een heus vlooienspel en een mooie bos bloemen in ontvangst uit handen van VLO-raadslid Jannie Campfens. Bengsch was blij verrast en nam opgetogen het cadeautje in ontvangst. "Bedankt, en nog gefeliciteerd hè met die mooie uitslag," was zijn reactie. "Dank je wel hoor" liet Campfens erop volgen. "Wij willen juist al de kiezers die op de VLO hebben gestemd, heel erg bedanken voor hun steun."