Nu op de radio: Sport Lokaal

Maatregelen bij verkeerslichten Ouddorp

Afgelopen week (36-2010) zijn er bij de verkeersregelinstallatie bij het kruispunt Ouddorp meerdere storingen geweest. Rijkswaterstaat heeft nieuwe software geïnstalleerd om de opgetreden storingen te verhelpen. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een meldingsmodule is ingebouwd zodat  eventuele storingen direct gemeld worden bij de reparateur, aldus Rijkswaterstaat. Ook zorgt deze module er voor dat op vier tijdelijke tekstkarren de boodschap verschijnt "stoplicht buiten werking, let op".

Bij eventuele storingen gaan de verkeerslichten automatisch in het attentiesignaal. Dit gele knipperlicht attendeert de gebruiker op een bijzondere situatie. Via de nieuwe elektronische module komt de storingsmelding direct bij de reparateur die dan in actie komt en worden de vier tekstkarren op het kruispunt geactiveerd. Weginspecteurs houden verscherpt toezicht op de situatie. Bij uitval van de lichten gelden de voorrangregels zoals aangegeven op de borden en de belijning op de weg. In het voorjaar 2011 moet er een definitieve oplossing zijn. Eind dit jaar wordt de verkeerslichtinstallatie bij Port Zélande vervangen. De kruispunten bij Goedereede en Ouddorp staan ook op de planning.

Rijkswaterstaat zoekt samen met de gemeente Goedereede naar een structurele oplossingen voor het drukke kruispunt. Binnenkort vindt overleg plaats met de gemeente Goedereede om gezamenlijk tot afspraken te komen over het verbeteren van de verkeersveiligheid. Uitgangspunt hierbij is het vernieuwen van de gehele verkeersregelinstallatie maar alternatieven zoals een rotonde worden ook bekeken.