Nu op de radio: Archipel bij nacht

Malafide advertentieverkopers actief

De gemeenten op Goeree-Overflakkee worden steeds vaker gebeld door ondernemers die benaderd zijn door advertentieverkopers. Verschillende uitgevers proberen een vermelding te verkopen in een internetgemeentegids. Het gaat hierbij echter niet om de officiële gemeentegids.

De Kleine Media
Slechts één uitgever verzorgt in opdracht van de gemeenten zowel de officiële gedrukte- als een internetgids, namelijk uitgeverij De Kleine Media uit Schagen. Zij zijn ook in het bezit van een aanbevelingsbrief.

De Kleine Media houdt op dit ogenblik geen wervingsacties in de gemeenten Goedereede, Dirksland en Middelharnis. Over twee weken starten zij met de benadering van ondernemers voor de gemeentegids van Oostflakkee.

Advertentieverkoop
Andere uitgevers zijn natuurlijk vrij om aan advertentieverkoop te doen. Die advertenties verschijnen daarna ook keurig in een gids op het internet. Maar hoewel dat soms wordt gesuggereerd verschijnen die advertenties niet in de officiële gemeentegids van een van de gemeenten op Goeree-Overflakkee. Daarnaast zijn de tarieven soms erg hoog en de contractduur beslaat soms meerdere jaren.
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met één van de communicatiemedewerkers van uw gemeente.