Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Marian Kortekaas op Nationale kunstdag Amsterdam

Foto

Marian Kortekaas, beeldend kunstenares uit Ooltgensplaat, heeft op zondag 9 mei 2010 deelgenomen aan de Regionale Kunstdag in Rotterdam, waar 120 kunstwerken van 60 kunstenaars te bewonderen waren. Marian had twee van haar geliefde kunstwerken geselecteerd voor de expositie: dauwdruppels (aquarel) en Spring-flower (keramiek).

Het boek 'Beeldende Kunst in Nederland' werd op die dag gepresenteerd. Drie kunstwerken van Marian zijn in het boek opgenomen.

Dit jaar vinden op vijf verschillende locaties in Nederland de Kunstdagen 2010 plaats: vier Regionale Kunstdagen en één Nationale Kunstdag. De bezoekers kunnen hun waardering over de geëxposeerde werken aangeven en daarmee bepalen welke kunstenaars gelegenheid krijgen zich tijdens de Nationale Kunstdag 2010 te presenteren. Bij de Nationale Kunstdag mogen de twintig hoogst gewaardeerde kunstenaars van elke Regionale Kunstdag drie van hun werken exposeren.

In Rotterdam, werd Marian Kortekaas door het publiek gekozen als een van de meest gewaardeerde kunstenaars en zal aan de Nationale Kunstdag deelnemen. Deze zal gehouden worden op zondag 7 november in de Posthoornkerk in Amsterdam. 

De kunstwerken (schilderijen en keramiek) van Marian zijn momenteel te bewonderen tot eind juni in het Gemeentehuis in Oude-Tonge en in de daarnaast gelegen Bibliotheek. Verdere informatie is te verkrijgen via haar website, www.kunst-kortekaas.nl.