Nu op de radio: Archipel bij nacht

Marja den Eerzamen Vrijwilliger van het jaar 2012

Foto

De gemeente Goedereede organiseerde op vrijdag 16 maart 2012 verschillende activiteiten in het kader van NL Doet. Op deze dag werden de vrijwilligers binnen de gemeente Goedereede in het zonnetje gezet. Mevrouw Marja den Eerzamen van Stichting Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee werd gekozen tot Vrijwilliger van het jaar 2012 van de gemeente Goedereede.

De raadsleden, bestuurders en medewerkers van de gemeente voerden vrijdag 16 maart diverse 'vrijwilligersklussen' uit. Burgemeester Ger van de Velde-de Wilde was samen met de gemeentesecretaris Henk van Steeg aanwezig tijdens een high tea in SmdB Koningin Beatrix te Ouddorp. Zij schonken thee voor de ouderen en serveerden lekkere hapjes. Bij RGL te Ouddorp werden de buitenkozijnen opnieuw geverfd en bij IJsclub Stellendam werden bomen gesnoeid. Bij scouting Jan Joosten in Ouddorp hielp de gemeente bij het opknappen van de kampvuurkuil. Er werd een stuk grond betegeld bij het fietsenhok van CNS Zomerland in Stellendam. Ook droeg men bij aan het verven van speciale opzetstukken voor de verlichting van Koninginnedag bij Vereniging Oranjefeest Stellendam. Tot slot zijn er diverse klussen uitgevoerd bij scouting Goedereede, waaronder het schoonmaken van de steiger, het opknappen van tafels van het welpenlokaal en het snoeien van de heg.

Op vrijdagavond vond er een feestelijke avond plaats voor alle vrijwilligers uit de gemeente Goedereede. Tijdens deze avond konden zij gratis deelnemen aan diverse workshops. Zo werden er bonbons, schilderijen en sieraden gemaakt. Men kon deelnemen aan een workshop digitale fotografie, een workshop wijnproeven of een workshop djembe. Ook werd de ‘Vrijwilliger van het jaar 2012' van de gemeente Goedereede bekend gemaakt.

Uit de zes genomineerden kozen de aanwezigen mevrouw Marja den Eerzamen van Stichting Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee. Zij ontving van wethouder Peter Feller een waardebon van Port Zélande en een beeldje van de gemeente Goedereede. Daarnaast ontving ze voor haar stichting een cheque ter waarde van € 500,- van de Rabobank Goeree-Overflakkee en het Eilanden Nieuws.

De overige vijf genomineerden ontvingen ieder een cheque ter waarde van € 100,- voor hun vereniging van de Rabobank Goeree-Overflakkee en het Eilanden Nieuws. Drum Café Benelux sloot de avond af met een ritmisch optreden waarbij alle aanwezigen samen muziek maakten.