Nu op de radio: De late avond

Middelharnis gastvrije gemeente voor elektrische auto's

De gemeente Middelharnis heeft het predicaat zeer gastvrije gemeente voor elektrische auto's gekregen van de stichting e-laad. Middelharnis krijgt dit predicaat omdat zij op dit moment op drie plekken openbare oplaadpunten heeft voor elektrische auto's. Hiermee is Middelharnis koploper op Goeree-Overflakkee.

Voor de gemeente Middelharnis is het plaatsen van openbare oplaadpunten de eerste stap in het stimuleren van elektrisch vervoer op het eiland als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Elektrisch rijden is stiller, schoner en zuiniger dan benzine, diesel of LPG. De oplaadpunten zijn te vinden op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Koningin Julianaweg, op de Singelkade en in de Nieuwsstraat.

e-laad
Stichting e-laad plaatst en onderhoudt de publieke oplaadpunten voor elektrische auto's. Directeur Onoph Caron: "Door mee te werken aan de plaatsing van publieke laadpunten maken gemeenten het hun inwoners en bezoekers mogelijk om over te stappen naar elektrische auto's. En ze dragen bij aan een landelijk dekkend netwerk van oplaadpunten. Zij mogen zich met recht gastvrij voor elektrische automobilisten noemen en verdienen een pluim. Wij hopen dat ze andere gemeenten zullen inspireren!". Verdere informatie over openbare oplaadpunten, hoe deze zijn te gebruiken en hoe oplaadpunten kunnen worden aangevraagd kunnen is te vinden op www.e-laad.nl.