Nu op de radio: Archipel Love Songs

Middelharnis over bestuurlijke toekomst Goeree-Overflakkee

Op 31 maart 2009 presenteerde de commissie Schutte een rapport over de bestuurlijke toe-komst van Goeree-Overflakkee. De commissie Schutte heeft de gemeenteraden op Goeree-Overflakkee per brief op 1 april 2009 gevraagd vóór 15 juni 2009 een keuze te maken tussen de twee modellen die de commissie in haar rapport heeft vergeleken.

 1. Een samenwerkingsmodel met verregaande overdracht van taken en bevoegdheden aan een samenwerkingsorgaan, inclusief de vorming van één ambtelijke organisatie. 2. Een fusiemodel, waarbij de vier gemeenten worden samengevoegd.

Op maandagavond 18 mei 2009 organiseert de gaemeente Middelharnis een Informatieve en Opiniërende raadsvergadering die in het teken staat van de bestuurlijke toekomst van Goeree-Overflakkee. De bijeenkomst begint om 19:30 uur (ontvangst vanaf 19:00 uur) en vindt plaats in het gemeentehuis (Koningin Julianaweg 45).

Tijdens deze bijeenkomst kunt u gebruik maken van het spreekrecht. In de inspreekronde (na de opening en het vaststellen van de agenda) kunt u uw opmerkingen en ideeën kwijt over de bestuurlijke toekomst van Goeree-Overflakkee en de positie van de gemeente Middelharnis daarin. Na de 1e discussieronde van de gemeenteraad krijgen de insprekers nog een keer de gelegenheid om het woord te voeren.

De agenda ziet er als volgt uit:
1. Opening/ mededelingen.
2. Vaststelling van de agenda.
3. Spreekrecht inwoners
4. Rapport commissie Schutte: 'Samen voor ons eiland'
5. Sluiting