Nu op de radio: Archipel bij nacht

Mooie cheque voor De Zonnebloem

Foto

Zaterdag 24 april 2010 organiseerde de Ladies' Circle Goeree-Overflakkee, in samenwerking met Golfclub Roxenisse, alweer voor de elfde maal haar traditionele golftoernooi voor het goede doel op golfbaan Catharinenburg in Melissant. Opbrengsten kwamen deze editie ten goede van de Vereniging De Zonnebloem, afdeling West Flakkee. Het was een mooie dag, met sportieve prestaties, prachtig weer en een gezellige drukte.

Er waren mooie prijzen te winnen in verschillende categorieën, beschikbaar gesteld door vele sponsors. Ewout Gebraad ging er vandoor met de hoofdprijs. Zijn 38 behaalde punten waren goed voor vier greenfee's voor één van de meest aansprekende en uitdagende golfclubs van de Benelux: Five Nations Golf Club te Mean (Havelange) in België, ter waarde van 400 euro.

Andere prijswinnaars waren onder andere: Hanno van Koppen. Hij sloeg twee birdies; één op hole 2 en één op hole 9. De 'longest drive', voor de dames gemeten op hole 12 en voor de heren op hole 15, werd gewonnen bij de dames door Karin Molhoek en bij de heren door Arie Nelemans. De beste deelnemers op het onderdeel 'neary' waren Jaap Boon en Marianne Zwaan. Een eervolle vermelding kreeg Laurens Markwat. Hij was met zijn acht jaar de jongste deelnemer en haalde maar liefst 15 punten.
 
Maar de grootste winnaar was natuurlijk De Zonnebloem. Margriet van der Sluijs, secretaris en Miep Leune belast met activiteiten en bezoekwerk, namen blij een cheque in ontvangst met de opbrengst van het toernooi: 3500,00 euro.

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of leeftijd. Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn. De vrijwilligers, voor de afdeling West Flakkee zijn dat er veertig, geven samen wat in de maatschappij steeds minder geboden wordt: aandacht. Vrijwilligers leggen huisbezoeken af. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze ontmoetingen centraal. Vaak wordt er ook iets ondernomen: een wandeling, een bezoekje aan het museum, even naar de bakker. Uitstapjes die voor veel mensen heel gewoon zijn, maar voor zieken en gehandicapten heel bijzonder.

De Zonnebloem afdeling West Flakkee organiseert ook bingomiddagen, praatbijeenkomsten, een kerstlunch en het hoogtepunt van het jaar; het dagreisje. Al deze activiteiten kosten geld. De opbrengst van het Ladies' Circle golftoernooi is dan ook meer dan welkom.