Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Naturalisatiedag in Goedereede

Foto

Op 15 december 2008 was het naturalisatiedag. De naturalisatiedag is bedoeld om stil te staan bij het Nederlands staatsburgerschap. Naturalisatiedag is de dag waarop mensen die tot Nederlander genaturaliseerd worden een officiële verklaring krijgen waaruit blijkt dat ze Nederlander zijn geworden. 

Dan overhandigen gemeenten dit naturalisatiebesluit aan nieuwe burgers die hun inburgeringexamen met succes hebben afgelegd.

Naturalisatiedag vindt elk jaar plaats op 15 december. Op deze dag is het ook Koninkrijksdag. Op die dag werd in 1954 het Koninkrijksstatuut getekend, waarin de verhoudingen tussen Nederland en zijn overzeese gebieden zijn geregeld. Vanaf 1 oktober 2006 is het bijwonen van de naturalisatiedag verplicht. Als 'nieuwe Nederlanders' niet aanwezig zijn bij naturalisatiedag, kunnen ze ook geen paspoort aanvragen. In de gemeente Goedereede werden dit jaar drie inwoners genaturaliseerd. Burgemeester Van de Velde-de Wilde van de gemeente Goedereede overhandigde een naturalisatiebesluit aan mevrouw Asha Mohamed Ahmed en haar twee dochters uit Stellendam.