Nu op de radio: Archipel bij nacht

Nederland Schoon waardeert schone stranden Ouddorp

De gemeente Goedereede ontving op 30 augustus 2011 een viersterren-plaquette voor de verkiezing ‘Schoonste strand van Nederland'. Stichting Nederland Schoon organiseert ieder jaar een verkiezing voor het schoonste strand. Het doel is om beheerders, gemeenten en strandpaviljoenhouders te stimuleren het strand schoon te houden.

De ANWB inspecteerde de stranden langs de kust van Nederland, waaronder die van Ouddorp. De schone stranden kregen een driesterren-plaquette en de zeer schone stranden kregen een viersterren-plaquette. De gemeente Goedereede kreeg de hoogst haalbare waardering; vier sterren. Dinsdag 30 augustus overhandigde de juryvoorzitter de viersterren-plaquette voor ‘zeer schoon strand' aan de gemeente. "We hebben een geweldige prestatie bereikt, dankzij de grote inzet van alle betrokkenen die deze zomer op het strand hebben gewerkt. Uitgangspunt is dat we met de mooie stranden van Ouddorp laten zien dat we ons gastheerschap serieus nemen", aldus wethouder Bert Tuk, die toerisme en recreatie in zijn portefeuille heeft.

Deze zomer inspecteerden zes ANWB-inspecteurs onaangekondigd 96 Nederlandse stranden. Op ieder strand vond een meting plaats; bij de strandopgang, rond de paviljoens en op het strand zelf. De inspecteurs maakten foto's van deze plekken. Aan de hand van deze foto's bepaalde de ANWB-inspecteurs hoe schoon het strand was. Een deskundige jury beoordeelde de resultaten aan het einde van het seizoen. Deze jury bestond uit de voorzitter van Stichting Schoon Nederland, de hoofddirecteur van de ANWB, de directeur van Koninklijke Horeca Nederland, de directeur van VVV Nederland en de burgemeester van Maassluis.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Stichting Nederland Schoon, www.nederlandschoon.nl.