Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Neeltje Struijs in actie tijdens noodweer

logoknrmDinsdag 28 juni 2011 om 17:49 uur werd de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs van KNRM station Stellendam door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een bootje met motorstoring op het Spui ter hoogte van Oud-Beijerland. Er werd uitgevaren bij mooi weer en 28 graden.

Ter plaatse gekomen bij de RIB Dolphin 7, van 7,00 meter lengte en met 1 persoon aan boord, had de Torbay van de Hellevoetse reddingsbrigade de RIB al op sleep. De sleep werd door de reddingboot overgenomen en de opvarende van boord gehaald. Omdat het weer verslechterde werd de bemanning van de Torbay het advies gegeven om terug te gaan naar station. Enige tijd later brak het noodweer los, onweer en zware windstoten met windkracht 7. Om de bemanning van de Neeltje en de geredde niet in gevaar te brengen werd snel een schuilplaats gezocht. De RIB werd langszij genomen en beschutting gezocht in de jachthaven van Zuidland.

In de jachthaven was een trailerhelling en de RIB moest toch weggebracht worden voor reparatie. De eigenaar heeft overleg gevoerd met de havenmeester die er mee instemde om de RIB daar af te meren zodat de eigenaar hem de volgende ochtend op kon halen. Het onweer was inmiddels grotendeels voorbij. De RIB werd afgemeerd en de eigenaar meegenomen naar Stellendam. Tussen de buien door is de Neeltje Struijs richting station gegaan. De eigenaar van de RIB werd afgezet bij de jachthaven en de reddingboot keerde terug naar station. Als dank is de eigenaar donateur van de KNRM geworden.