Nu op de radio: De late avond

Neem een kijkje in een windturbine

Foto

Tijdens de landelijke Open Winddagen worden er in heel Nederland windturbines opengesteld voor het publiek. Namens de Windgroep stelt Eneco windpark Van Pallandt open. Zowel omwonenden van dit windpark als inwoners elders op Goeree-Overflakkee zijn van harte welkom om langs te komen op 14 juni 2014 tussen 11:00 en 15:00 uur.

Windpark Van Pallandt
Het windpark bestaat uit 7 windmolens en is in 2006 geopend. Samen leveren deze windmolens voldoende windstroom voor ruim 10.000 huishoudens. Het adres is: Van Pallandtpolder, Brienersweg, Middelharnis. De route: vanaf de provinciale weg (Oudelandsedijk) tussen Stad aan't Haringvliet en Middelharnis de Johannespolderdreef in, eind van deze weg rechts Johannespolderseweg in, deze weg loopt over in de Brienersweg. Aan het einde van deze weg vindt u het windpark. Parkeersuggestie: nabij het windpark of langs de polderweg.

Wat kunt u verwachten?
Eneco ziet u graag tussen 11:00 en 15:00 uur. U kunt één van de windmolens van binnen bekijken onder leiding van een deskundige medewerker van Eneco. U hebt de mogelijkheid al uw vragen te stellen over windenergie in het algemeen, het windpark zelf of de ontwikkelingen in uw omgeving. En neem gerust uw gezin mee. Er zijn spelletjes en een springkussen voor kinderen, een windquiz met een prijs en ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Kortom, een interessante mogelijkheid om windenergie van dichtbij te beleven.

Waarom windenergie?
Wind is een van de belangrijkste duurzame energiebronnen. Het is een milieuvriendelijke manier van elektriciteitsopwekking waarbij geen schadelijke stoffen vrijkomen. Het is ook de goedkoopste bron van duurzame elektriciteit. Met één windturbine wordt voldoende stroom opgewekt voor 1600 tot 1800 huishoudens.

De overheid heeft grote ambities voor het realiseren van windenergie in Nederland. Om het aandeel duurzaam in de stroomproductie van 4% nu naar 14% in 2020 te krijgen is windenergie onmisbaar. Ook op Goeree-Overflakkee komen nieuwe windturbines. De gemeente beslist in juli waar deze komen te staan.

Windgroep
De Windgroep is het samenwerkingsverband op Goeree-Overflakkee tussen alle partijen die nieuwe windturbines willen bouwen. De leden zijn energiecoöperatie Deltawind, energiebedrijven Eneco en Nuon, Staatsbosbeheer, en een tiental lokale agrariërs. De Windgroep wil samen met gemeente, provincie en bewoners de beste locaties voor windenergie bepalen. Ook zorgt zij er voor dat omwonenden voordeel hebben van windenergie. Daarnaast verstrekt zij informatie aan omwonenden en via scholen aan kinderen, door scholen te helpen met een passend educatiepakket.

Hebt u vragen?
Stuurt u dan een e-mail naar info@windgroepgo.nl. Het is niet nodig om u aan te melden voor deze dag.