Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Nieuw kunstgras trapveld in de Van Pallandpolder

Foto behorende bij Nieuw kunstgras trapveld in de Van Pallandpolder
Foto behorende bij Nieuw kunstgras trapveld in de Van Pallandpolder

In 2005 heeft één van de bestuursleden van MSV&AV Flakkee beslag kunnen leggen op een kunstgrasmat via een Belgische voetbalvereniging met een afmeting van 20 x 40 meter. Op initiatief van de Stichting Topsport MSV&AV Flakkee is in samenwerking met de vereniging MSV&AV Flakkee en het bedrijfsleven een plan uitgewerkt om te komen tot de aanleg van een kunstgras trapveld voor de jeugd en/of mindervalide sporters van de Gemeente Middelharnis in de leeftijdsgroep tot en met 14 jaar.

Woensdagmiddag 10 maart 2010 werd dit project geopend door sponsoren en wethouder Kleingeld van de gemeente Middelharnis. Met een letterlijke aftrap werd het veld voor geopend verklaard.

Dit project:
- past binnen de landelijk geldende problematiek 'jeugd en gezin',
- speelt in op 'sporten in een beschermde omgeving',
- is op toerbeurt beschikbaar voor alle bevolkingsgroepen binnen de leeftijdsklasse door intekening op een speciaal daarvoor in te richten website,
- blijkt geeft van sociale betrokkenheid van bedrijfsleven, gemeente en sportverenigingen bij de hedendaagse maatschappij.

Een uniek initiatief in onze mooie gemeente en samen met de onlangs geopende atletiekbaan heeft de gemeente Middelharnis er wederom een nieuwe sportvoorziening bij op ons eiland Goeree-Overflakkee.
Als locatie is er uiteindelijk gekozen voor een centrale ligging binnen het Concentratiegebied Buitensport Voorzieningen in de van Pallandtpolder, naast en tussen de sportlocaties van De Jonge Spartaan (voetbalvereniging), Good-Luck (korfbalvereniging) en MSV&AV Flakkee (voetbal- en atletiek vereniging).
De bedrijven Knöps Groep, Tieleman Keukens, Kievit Warmte, Schipper Elektrotechniek en Oranjewoud hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld.

De Gemeente Middelharnis heeft eveneens een bijdrage geleverd aan de realisatie. De vrijwilligers van de vereniging MSV&AV Flakkee, de Van Pallandt Old Boys (VPOB's) hebben vervolgens vele uren gestoken in de realisatie en afwerking. Via een centaal te bereiken website, die gelinkd kan worden met de websites van alle betrokken verenigingen en basisscholen in de gemeente Middelharnis, heeft de doelgroep toegang tot deze voorziening, waarbij er om toerbeurt na inschrijving vooraf, hiervan gebruik kan worden gemaakt. De aan te stellen beheerder van deze voorziening zal toezicht houden, zodat de speelkwaliteit ook blijft gewaarborgd en we jarenlang plezier kunnen blijven houden van deze speelvoorziening.

Omdat deze speelvoorziening ook in de toekomst onderhouden moet worden, zijn er nog een aantal reclame borden rondom de speelvoorziening te koop, louter en alleen bedoeld voor bedrijven die dit
initiatief in de toekomst mede willen blijven ondersteunen.