Nieuw materiaal voor Turn2Move

Foto

Turnclub Turn2Move heeft veel nieuw materiaal gekocht met de opbrengst van de sponsorturnactie die eind maart 2016 gehouden is. Dit nieuwe materiaal wordt ingezet tijdens alle gym- en turnlessen van de club.

Sponsorturnactie
Eind maart heeft de 200 leden tellende club een actie georganiseerd waarbij de kinderen sponsors konden werven, die een sponsorbedrag wilden betalen voor elk rondje wat de kinderen zouden turnen. Tijdens het turnen op 23 en 24 maart heeft iedereen vol overgave meegedaan en dat resulteerde in veel rode gezichtjes en 3x zoveel geld dan verwacht.

Rocking Gym
De planning was om van het geld een rocking gym te kopen. Dit is een ovaal vormig blok van zacht materiaal waarop de kinderen eenvoudig de overslag en flikflak kunnen leren. Maar door de grote opbrengst zijn er ook nog 2 opblaasbare rollen (voor het aanleren van o.a. de koprol en handstand), een opblaasbaar schuin vlak, een huisje met tunnels voor de peuters en kleuters, handstandklosjes, pionnen, hardloopzakken, trainingsladders en een helpersblok aangeschaft. Het duurde even voordat alle materialen geleverd waren, maar de afgelopen weken konden de kinderen er dan toch eindelijk van genieten. Ze zijn er enthousiast mee aan de slag gegaan. Deze geslaagde actie was alleen mogelijk door de inzet van de kinderen, de ouders en de sponsors.

Basisschool kinderen
Turn2Move is gespecialiseerd in het geven van gym- en turnlessen aan kinderen van ongeveer 3 t/m 14 jaar.  Tijdens de lessen wordt in het algemeen geoefend om de motorische vaardigheden van de kinderen te bevorderen en specifiek worden elementen aangeleerd of naar toe gewerkt, zoals koprol, handstand, radslag, borstwaartsom, salto en nog veel meer. De lessen worden verzorg door alleen maar gediplomeerde lesgevers met in elke les een hoofdlesgever en een aantal assistenten. De doelstelling voor alle lessen is dat het veilig gebeurd, de kinderen wat leren, dat de kinderen actief bezig zijn en dat ze veel plezier beleven.

Informatie
Op de website www.turn2move.nl staan alle lestijden van Turn2Move. Ook zijn er leuke filmpjes van de meisjes turnles, de jongens turnles en de peuter/kleuterles te zien. Op de facebook pagina staan ook veel foto’s om een goede indruk te krijgen hoe de lessen er uit zien. Kinderen mogen 1 proefles gratis mee doen. Voor informatie kunt u bellen naar 0187-487513 of mailen naar info@turn2move.nl.