Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Nieuw plan Diekhuus overhandigd aan gemeente Middelharnis

Met de titel 'Diekhuus, in het hart van Middelharnis, in het hart van de samenleving' werd maandagavond 24 oktober 2011 de eerste notitie aangeboden aan wethouder Jan van Doorn. In de notitie is een plan uitgewerkt voor het Diekhuus van de toekomst, dat bruist, altijd gebruikt wordt en voor de gemeenten financieel voordelig is.

Een belangrijke partner in het plan is de Bibliotheek. Stichting Companen, Muziekschool Goeree-Overflakkee, Peuterspeelzaal de Driewieler en de Bibliotheek zien voordelen in het samenwerken met elkaar in het Diekhuus.

De werkgroepen, die het plan maakten, zien kansen voor meer gebruikers maar dat vraagt eerst een uitspraak van de gemeente en een nadere uitwerking.

Een aantal aanwezigen in de zaal maakte zich zorgen over de termijn waarop de gemeente een besluit neemt over de toekomst van het Diekhuus. Zij wezen er op dat het enthousiasme er nu is en dat het belangrijk is om het besluit voor de herindeling te nemen.

De wethouder heeft toegezegd in maart 2012 een voorstel in de gemeenteraad te doen over het accommodatiebeleid van de gemeente Middelharnis. Het Diekhuus is hier een onderdeel van. Hij gaf aan de notitie een belangrijk document te vinden.

Het plan en de bijlage kunt u downloaden via www.cultuurpleingo.nl.