Nu op de radio: Sport Lokaal

Nieuw truffelrecept van de wereldwinkel

De wereldwinkel biedt u een nieuw recept aan voor het maken van chocoladetruffels. Het recept is afkomstig van topkok Jan Naaijkens. Ingrediënten zoals chocolade zijn verkrijgbaar bij de wereldwinkel (achter d'n Diek). De winkel is geopend op woensdag en donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur, op vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Lees verder voor het volledige recept en de bereidingswijze.

Ingrediënten
200 gram ongezoete slagroom
350 gram Fair Trade chocolade puur
100 gram cacaopoeder

Bereiden
Breek 275 gram chocolade in kleine stukjes.
Kook de room en giet dit over de in stukjes gebroken chocolade.
Roer het mengsel door elkaar en dek het af met folie.
Laat het mengsel vervolgens ongeveer 10 minuten in de koelkast afkoelen.
Als het redelijk afgekoeld is, maar nog wel kneedbaar,maak dan met een kleine lepel balletjes van de massa.
Smelt de resterende 75 gram van de chocolade au bain marie en haal de balletjes hier doorheen.
Bestrooi ze direct met de cacaopoeder en laat ze opdrogen in een omgeving van ongeveer 15 graden.