Nu op de radio: Archipel bij nacht

Nieuwe attractie Grevelingen: Bunkerroute De Punt

Foto

Bezoekers van de Grevelingen hebben er deze zomer een nieuwe attractie bij: de Bunkerroute bij recreatiegebied De Punt. De Bunkerroute is een initiatief van Het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen en Staatsbosbeheer en maakt - als onderdeel van het project De Punt - deel uit van het programma Zicht op Grevelingen.

Routebewegwijzering
Vorige week zijn de informatiepanelen op de bunkers geplaatst. De borden langs de route geven informatie over de oorspronkelijke functie van de betreffende bunker en over de in het gebied aanwezige flora en fauna. De informatie op de borden is aangeleverd door de vrijwilligers van de Stichting WO2GO en door Staatsbosbeheer.

Nummerbordjes geven de looproute aan. Door deze nummerbordjes te volgen komt de bezoeker langs alle bunkers.

Belevingsbos
Met de oplevering van de Bunkerroute is dit onderdeel van het project De Punt afgerond. In de komende periode wordt nog gewerkt aan de afronding van het Belevingsbos op de Punt. In het bos wordt een waterpartij aangelegd en zullen er nieuwe paden door het bos ontstaan. Met deze werkzaamheden wordt er meer variatie gebracht in het gebied en zal het bos toegankelijker en aantrekkelijker worden voor bezoekers.

Het project De Punt wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland (Stimuleringsregeling Voordelta) en het Natuur en Recreatieschap De Grevelingen. Het project wordt in het najaar 2012 opgeleverd.