Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Nieuwe dienstregeling bussen van en richting Zeeland

Connexxion rijdt vanaf zondag 12 december 2010 een nieuwe dienstregeling. Dat houdt wel in dat er een aantal dingen gaat veranderen. In de meeste gevallen gaat het om iets andere vertrektijden en van een aantal lijnen wordt ook de route aangepast. Op connexxion.nl kunt u zelf uw eigen dienstregeling samenstellen en printen op lijnnummer of op haltenaam.

Nieuw voor u; de QR afbeeldingen op de voorzijde van de folders in de bus. Met deze QR code kunt u met mobiel internet direct naar de wijzigingen in uw regio en naar de nieuwe dienstregeling per buslijn doorlinken.

Hieronder staan de belangrijkste wijzigingen voor Noord en Midden Zeeland ten opzichte van de vorige dienstregeling.
 

 
Noord-Zeeland
 
102 Bergen op Zoom - Oude-Tonge
De ochtendrit naar Middelharnis is gesplitst in twee ritten: één vanaf Tholen/Oud-Vossemeer en één vanaf St. Annaland via St.Philipsland naar Middelharnis. De middagrit uit Middelharnis vertrekt iets later i.v.m. een betere aansluiting op de lestijden.
 
107 Bergen op Zoom - Stavenisse
De eerste rit uit Stavenisse vertrekt eerder, zodat in Bergen op Zoom aansluiting is op de trein richting Vlissingen. De laatste rit uit Stavenisse, vertrek 18:14 uur, vervalt en zal als lijn 108 via St. Annaland naar St. Maartensdijk rijden.
 
108 Bergen op Zoom - St. Annaland
De eerste rit uit St. Annaland vertrekt eerder, zodat in Bergen op Zoom aansluiting is op de trein richting Vlissingen. Vanaf Bergen op Zoom vertrekt lijn 107 op 17:29 uur naar Stavenisse die vervolgens doorrijdt naar St.Annaland-St.Maartensdijk. Reizigers voor St. Annaland kunnen dan met lijn 107 via Stavenisse naar St. Annaland reizen.
 
128 Westenschouwen - Goes
Vanaf Westenschouwen vertrekt een extra rit om 7:52 uur, vanuit Goes Bergweg eveneens één om 15:16 uur. Deze ritten niet via Renesse.
 
129 Oude Tonge - Goes
In de ochtend zijn er extra ritten tussen het station en de Bergweg. Vertrek Goes busstation om 8:00 en 8:30 uur en vanaf de Bergweg om 16:16 uur.
 
130 Renesse - Goes
De middagrit uit Goes, vertrek 15:17 uur, is opgeheven. Alternatief: lijn 128 vertrekt op dezelfde tijd.
 
132 Goes - Zierikzee
De reis met lijn 132 is over het algemeen iets sneller geworden en de frequentie verhoogd. Tussen 14:00 en 17:00 uur zal lijn 132 iedere 10 minuten rijden. De kwartierdienst start voortaan om 12:00 uur en eindigt om 18:00 uur. Door deze hoge frequentie zal lijn 132 op die momenten niet op vertraagde bussen kunnen blijven wachten. Tijdens schoolvakanties geldt, net al nu, een halfuurdienst. Ondanks de snellere reistijd kan er op de momenten dat lijn 132 een halfuur- of uurdienst rijdt, helaas geen aansluiting in Goes op de trein uit Middelburg geboden worden.
 
133 Middelburg - Oude Tonge
De ritten Zierikzee-Bruinisse, vertrek Zierikzee 14:11 en 15:11 uur, vervallen. De twee ritten naar Vlissingen zullen niet meer naar het station, maar tot de halte Prins Hendrikweg rijden.
 
134 Renesse - Zierikzee
Door frequentieverhoging van lijn 132, zal lijn 134 minder vaak van en naar Zierikzee Poortambacht rijden. Op schooldagen is tussen 13.30 en 17:30 uur elk uur een extra rit Zierikzee-Dreischor v.v. In dezelfde tijdsperiode zal lijn 134 één keer per uur via Kerkwerve rijden.

Midden-Zeeland
 
20 Terneuzen - Goes
Om het aantal zitplaatsen in de spitsuren te vergroten, zal de frequentie van lijn 20 iets verhoogd worden. Een extra rit uit Goes vertrekt om 13:46 uur. Vanuit Goes zal om 20:01 uur elke dag een bus vertrekken (was alleen op vrijdag). Ter ontlasting van lijn 20, zal 's ochtends een extra rit op lijn 45 rijden. Door veranderde vertrektijden in het weekend, zijn de overstaptijden op busstation Terneuzen ingekort, in Goes zijn deze daardoor iets langer.
 
34 Wolphaartsdijk Jachthaven-Goes
Dit is een nieuwe Belbuslijn, speciaal voor watersporters in de jachthaven en gasten van de campings in de omgeving, om Goes te bereiken.
 
39 Rilland - Goes
De laatste rit uit Goes vervalt.
 
45 Terneuzen - Krabbendijke
De ochtendrit uit Terneuzen rijdt niet meer via 's Gravenpolder. In de ochtenduren is er een extra rit Terneuzen-Goes. De route uit Krabbendijke is in de middaguren aangepast: lijn 45 rijdt rechtstreeks van Krabbendijke naar de bushalte Goes Tiendenschuur en sluit daar aan op de buslijnen 20, 23, 31 en 132. Vervolgens rijdt deze via Goes NS naar 's Gravenpolder en sluit daar aan op lijn 25.
 
46 Koudekerke - Krabbendijke
De eerste rit van lijn 46 vertrekt voortaan vanaf Middelburg busstation i.p.v. Koudekerke. De aansluiting met lijn 53 blijft in stand.
 
49 Middenburg - Westkapelle - Middelburg
De laatste rit uit Middelburg vervalt.
 
50 Terneuzen - Middelburg
Door veranderde vertrektijden in het weekend, zijn de overstaptijden op busstation Terneuzen ingekort. Ook in Middelburg verbeteren hierdoor aansluitingen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op connexxion.nl of bel Connexxion Klantenservice 0900 - 266 63 99 (lokaal tarief). Voor een persoonlijk reisadvies belt u met OV reisinformatie 0900 - 9292 (0,70 p/m, max 14,-).