Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Nieuwe turnclub Turn2Move groeit snel

Foto

De op 9 januari 2013 gestarte turnclub Turn2Move heeft na 2 weken de 1e groep al op moeten splitsen. Op de 1e les kwamen 25 meisjes af en de 2e les maar liefst 33. Daarom is na de 2e les besloten de groep te splitsen. Inmiddels beginnen ook deze beide groepen vol te lopen en is de verwachting dat er in maart weer 1 of 2 nieuwe meisjes groepen bij komen.

Op 31 januari 2013 is er ook een jongensgroep gestart van 6 jaar en ouder. Na 2 lessen zitten er al 14 jongens in deze groep. Deze jongens zijn enthousiast over de nieuwe lessen. Een aantal jongens dromen dat ze later de nieuwe Epke Zonderland worden.

Zowel voor de jongensgroep als de meisjesgroepen is het voor nieuwe kinderen mogelijk om 2x gratis mee te doen zonder dat daar enige verplichting aan vast zit.

Veilig en veel plezier
Bij elke les is het belangrijk dat kinderen veilig en met veel plezier actief bezig zijn en veel leren. Turn2Move geeft daarom les in de Staver waar veel toestellen zijn, maar waar ook veel matten zijn om de toestellen veilig te gebruiken. Alle lessen worden gegeven door Elco Kievit. Elco beschikt over diploma's om zelfstandig les te mogen geven en is daarnaast docent bij de KNGU, waar hij mensen opleidt en beoordeelt om te assisteren en zelfstandig les te geven. In elke les van Turn2Move staat bij elk toestel een gediplomeerde assistent die aangestuurd wordt door Elco. Ook beschikt Turn2Move door een samenwerking met Stichting Springdagen over een airtumblingbaan, open eind minitrampolines, een dubbele minitrampoline en een airlandingsvlak. De airtumblingbaan en airlandingsvlak zijn opblaasbare kussens die het turnen een stuk veiliger en ook leuker maken.

Nu blijkt dat Turn2Move zo snel groeit wordt er hard gewerkt om de plannen voor de toekomst verder uit te bouwen. De verwachting is dat er na de zomervakantie een wedstrijdgroep gaat starten, waar de bestaande leden gebruik van kunnen maken. Ook wordt toegewerkt naar een selectie groep die meerdere uren per week gaat trainen. Voor deze groepen heeft Turn2Move al een selectietrainster beschikbaar die naast de bevoegdheid om zelfstandig les te geven ook bevoegd is om op een hoger wedstrijdniveau trainingen te verzorgen.

Informatie
Op de website www.turn2move.nl kunnen foto's bekeken worden van de lessen van de afgelopen weken. Ook is er een filmpje van de meisjes turnles te zien en staan alle lestijden vermeld. Kinderen mogen 2 proeflessen gratis mee doen. Voor informatie kunt u bellen naar 0187-487513 of mailen naar info@turn2move.nl.