Nu op de radio: Sport Lokaal

Nieuwe uitkijkhut op de Kwade Hoek

Foto

Natuurmonumenten heeft eind mei 2014 een nieuwe vogeluitkijkhut op de Kwade Hoek in gebruik genomen. De hut staat langs het wandelpad op de zeewering bij Goedereede Havenhoofd. De nieuwe hut is gerealiseerd dankzij een sponsoring van het tijdschrift Libelle. De oude, aan vervanging toe zijnde, hut lag langs dezelfde route en is afgebroken. Het dak en de vaste verrekijker zijn hergebruikt.

De nieuwe locatie is voor natuurliefhebbers veel interessanter. Deze biedt uitzicht over een veel groter gebied. Zo is het rietland zichtbaar, het schor en zelfs de slikken, waar bij laagwater veel vogels voedsel zoeken. Tevens is er nu zicht op een diepe kreek welke zich bij vloed geheel met water vult.

Een bezoek aan de vogelkijkhut geeft nu grote kans op het zien van soorten als lepelaar, zilverreiger, ganzen, bruine kiekendief en steltlopers als zilverplevier. Door het weidse uitzicht neemt de kans op het zien van een ree ook toe. Bouw en plaatsing zijn verzorgd door Aannemersbedrijf van Koppen.

Voor de hut is vooral gebruikgemaakt van eikenhout. Links en rechts is zij met wilgenscherm afgezet om de rust te waarborgen.