Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Nieuwe wandel- en fietsroutes in Oostflakkee

Op maandag 18 juni 2012 heeft wethouder Dick van Puffelen in het Oude Raadhuis in Ooltgensplaat nieuwe wandel- en fietsroutes gepresenteerd. De routes zijn zowel als flyer als digitaal beschikbaar. De gemeente heeft samen met de ondernemers de routes ontwikkeld.

Na een inventarisatie van de bestaande routes, bleek er behoefte te zijn aan thematische wandelroutes in de kernen van de gemeente en een fietsroute langs alle natuurgebieden binnen Oostflakkee. De fietsroute is samengesteld in nauwe samenwerking met boswachter Wicher Pen van Staatsbosbeheer. Jan Both van het streekarchief heeft voor de invulling van de wandelroutes gezorgd.

De wandelroutes van de kernen hebben een eigen thema.
Oude-Tonge: de Watersnoodramp
Achthuizen: het katholieke verleden
Den Bommel: de relatie met het water
Ooltgensplaat: de verdedigingswerken

De ondernemers die afgelopen maandag aanwezig waren bij de presentatie hebben 20 exemplaren van iedere route meegekregen. Ondernemers uit de gemeente Oostflakkee die een direct raakvlak hebben met recreatie en toerisme en niet aanwezig waren, kunnen contact opnemen met Marijn Wegman van de gemeente Oostflakkee (mwegman@oostflakkee.nl) om ook in het bezit te komen van deze routes. Verdere distributie vindt plaats via de VVV Zuid-hollandse eilanden.

Dit project is een onderdeel van het actieprogramma Recreatie en Toerisme. Dit programma is gemaakt naar aanleiding van de ambities op het gebied van recreatie en toerisme die in de toekomstvisie Oostflakkee 2020 staan beschreven.