Nieuws uit de Wereldwinkel

Iedereen die wel eens in de Wereldwinkel komt, kent ze wel: de gelukspoppetjes. Ieder gelukspoppetje heeft zijn eigen betekenis. Wist je dat een gelukspoppetje in je portemonnee ervoor zorgt dat je niet te veel geld uitgeeft? Deze zomer organiseert Wereldwinkel Goeree-Overflakkee samen met Fairminds en Fairmail Cards een fotowedstrijd met het gelukspoppetje.

Koop een gelukspoppetje bij de Wereldwinkel en neem deze mee op vakantie om het - waar dan ook ter wereld - te fotograferen. Upload de foto en ding mee naar hele leuke prijzen.

Vanaf 24 juni 2013 kunnen deelnemers via een online tool op www.wereldwinkels.nl hun foto uploaden. Vervolgens wordt de deelnemers gevraagd om de foto te delen op Facebook met vrienden en familie, die op hun beurt op de foto kunnen stemmen. Het aantal stemmen weegt voor een deel mee in de jurering. De jury bestaat uit tienerfotografen van Fairmail en Peter den Hond, directeur van Fairmail. De winnaar wint een fotografiereis voor twee personen naar Peru. Deze reis van Fairmail vindt plaats in januari 2014. Actievoorwaarden en informatie over de reis vind je vanaf 24 juni 2013 op www.wereldwinkels.nl. De actie loopt van 24 juni t/m 22 augustus 2013.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.