Nu op de radio: Archipel bij nacht

Nieuws van de wereldwinkel

Foto

Waar of niet, het verhaal is leuk: Valentijn zou in de middeleeuwen een monnik zijn geweest van een Italiaans klooster. Stelletjes die hem bezochten, schonk hij geluksbloemen, die hij zelf kweekte in zijn kloostertuin. Nu geef je iemand die je lief vindt een cadeautje. En waar vind je die beter dan bij de Wereldwinkel. Om van te smelten...

...is natuurlijk het assortiment chocolade. Niet alleen Tony Chocolonely, maar ook de koffielikeurpareltjes en chocoladehartjes doen je hart sneller kloppen. Het gaat goed met de verkoop van duurzame chocolade in Nederland. In 2010 lagen er al twee keer zoveel duurzame chocoladerepen en -tabletten in de schappen dan in 2009. Het aandeel, afgezet tegen het totale aanbod, is toegenomen van 10 tot 20 procent. (Bron: Oxfam Novib).

Behalve chocolade heeft Wereldwinkel Goeree-Overflakkee nog veel meer ingrediënten voor een romantische Valentijnsdag. Wat dacht je van bekers in hartvorm, hartjesslingers en hartjeskaarsjes? Alles in rood natuurlijk, want dat blijft de kleur van de liefde.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.