Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

OBS Buten de Poorte ontvangt verkeersveiligheidslabel

Foto

Op vrijdag 27 april 2012 heeft openbare basisschool Buten de Poorte in Goedereede uit handen van wethouder Tuk het verkeersveiligheidlabel 'SCHOOL op SEEF' ontvangen. Buten de Poorte is de tweede 'SEEF' school op Goeree-Overflakkee (na de Bosseschool in Middelharnis) en de 50e school in de provincie Zuid-Holland.

Een korte quote van de certificeringcommissie: "Het is mooi om te zien hoe op Buten de Poorte enthousiast en gestructureerd wordt lesgegeven en geoefend. In de kleine scholengemeenschap zijn ouders, leerlingen en leerkracht goed op de hoogte van alles wat met verkeer te maken heeft."

Als blijk van waardering ontving de school van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) een cheque t.w.v. € 150,- om te besteden aan verkeerseducatieve materialen. Ook de kinderen werden niet vergeten en kregen verschillende cadeaus, waaronder een verkeerskwartet, een SEEF-sleutelhanger en wat lekkers. De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee heeft de school een tas met nieuwe lesmaterialen overhandigd. Hiermee kunnen nog beter en op een meer visuele wijze verkeerslessen worden gegeven.

De heer Temmink van SOPOGO bedankte de verkeersouders voor hun inzet. Hij benadrukte dat hun hulp en enthousiasme ontzettend belangrijk is voor het succesvol uitvoeren van de verkeerseducatie. De directeur van Buten de Poorte, mevrouw 't Hoen, was onder de indruk van alle cadeaus en sprak namens alle leerlingen, leerkrachten en verkeersouders hiervoor haar dankbaarheid uit.

Het programma 'SCHOOL op SEEF' wordt gesubsidieerd door de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee en gecoördineerd door het ISGO. Lees meer op www.isgo.nl.