Nu op de radio: Sport Lokaal

Obs de Westhoek doet mee aan Schoolontbijt

Foto

Woensdag 3 november 2010 was het zover, het Nationaal Schoolontbijt. Elke dag beginnen met een gezond en voedzaam ontbijt is belangrijk. Waar haal je anders de energie vandaan om hard te leren, gezellig te spelen en vrienden te maken? Samen ontbijten geeft energie!

De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Om goed te kunnen functioneren en presteren hebben we na het opstaan weer voedsel nodig. Het ontbijt is dus eigenlijk een onmisbare maaltijd. De achterstand die je oploopt door de eerste maaltijd over te slaan, wordt in de loop van de dag zelden gecompenseerd. Goed ontbijten is voor iedereen van belang, maar zeker voor kinderen.

De bakkers van bakkerij Kommer Akershoek uit Ouddorp hadden er weer een feest van gemaakt. We hadden deze ochtend witte en bruine boterhammen, lekkere kadetjes, krentenbollen, eierkoeken en overheerlijke Ouddorpse bolussen op het menu staan. De bakkers kwamen zelf ook nog even langs om te kijken hoe de kinderen aan het smullen waren!

Alle kinderen van obs de Westhoek willen Bakkerij Akershoek en C1000 Sperling (die voor iedereen ook nog voor een mandarijntje had gezorgd) heel hartelijk danken!