Nu op de radio: Archipel Love Songs

OBS Stellegors doet mee aan Warme Truiendag

Op vrijdag 10 februari 2012 doet O.B.S. Stellegors mee aan de landelijke actie in de Provincie Zuid-Holland: de Warme Truiendag, om daarmee een Coole bijdrage te leveren aan opwarming van de aarde. De verwarming zal 2 graden lager worden gezet en de kinderen en leraren zullen deze dag met een warme trui in de klas zitten om zo energie te besparen. De verwarming 1 graad lager zetten levert al 7% besparing op.

Om 10:00 uur zal meegedaan worden aan de FlashMob, een ingestudeerde dans om lekker warm te blijven. Bij droog weer wordt de Flashmob op het schoolplein (Schoolstraat 2 te Stellendam) uitgevoerd en bij regen in de gemeenschapsruimte van de school. Deze FlashMob wordt door alle deelnemende scholen en instanties uitgevoerd. U kunt ook gezellig meedoen met de dans als u in Stellendam woont of toch in de buurt bent. Ook wethouder dhr. P. Feller van de gemeente Goedereede zal meedoen met de dans.

Dit jaar richt de O.B.S. Stellegors, die vorig jaar september haar 1e groene vlag in het kader van het Ecoschoolsproject mocht ontvangen, zich op energiebesparing. De eerste resultaten zijn reeds behaald, maar er ligt voor de komende jaren nog een grote uitdaging. Zeker omdat het gebouw deels nog niet is geïsoleerd en deels niet is voorzien van dubbelglas. Inmiddels wordt er een inventarisatie uitgevoerd en gekeken wat de kosten en stappen zijn om de noodzakelijke maatregelen te kunnen nemen.

De kinderen krijgen op deze dag les over hoe je zuiniger met energie kan omgaan om zo de CO2 uitstoot te verminderen. En om warm te blijven, een lekkere kop warme chocolademelk of thee erbij. Want energie besparen moet wel gezellig zijn.