Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Onbeperkt vaarplezier voor cliënten zorginstellingen

Foto

Schippers van zeilende passagiersschepen in Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren hebben het plan opgevat om zorginstellingen in de regio een dagje zeilen op de Grevelingen aan te bieden als alternatieve dagbesteding voor hun cliënten. "Een geweldige dag uit op het water", aldus organisator Temara, die voor dit leuke, maatschappelijk verantwoorde plan, subsidie vroeg en kreeg van de provincies Zuid-Holland en Zeeland en het Grevelingenschap.

De schippers lazen over stimuleringssubsidies voor positieve plannen rond de Voordelta. "De provincies en het Schap zoeken opbouwende plannen om de regio rond de Brouwersdam en het prachtige natuurgebied van de Grevelingen onder de aandacht te brengen. Ons plan past daar goed in en er is ons voor een kwart van de kosten subsidie toegezegd." De schippers nemen de overige kosten voor hun rekening. "Wij willen onszelf graag van een constructieve, betrokken kant laten zien. Door zo'n goed doel te kiezen, hopen we op positieve aandacht voor de hele sector. Daarnaast is het heel leuk om te doen". De deelnemende schippers hebben al goede ervaringen met groepen mensen met geestelijke beperking. "Als je ze vraagt om mee te helpen met het zeil, dan staan ze er ook! En achteraf al die gelukkige gezichten, de dankbaarheid, dat is echt heel fijn."

In totaal zijn er tien schepen beschikbaar voor zo'n 220 passagiers met hun begeleiders. "Het wordt een geheel verzorgde dag met lunch, drankjes en hapjes op dinsdag 4 september 2012. "We benaderen in elke regio waar onze schippers liggen de instellingen, want onze betrokkenheid met de lokale cliënten is groot. Wij hebben veel contacten via onze eigen netwerk. Het gaat om instellingen van Numansdorp tot Goes." Meer info over de deelnemers op www.zeilschepeninzeeland.nl.