Nu op de radio: Weekendmix

Onbetaalbare hulp gezocht

Als vluchteling in een vreemd land word je met een hoop onbekende zaken geconfronteerd. In de supermarkt zie je een veelheid aan onbekende artikelen, in de brievenbus vallen stapels post, en zijn die allemaal aan jou persoonlijk? In zo'n situatie is het bijzonder prettig dat iemand je op weg helpt. Iemand die je helpt te onderscheiden hoe je om moet gaan met al dat soort zaken.

Vanuit het Steunpunt Integratie Zuid-Hollandse Eilanden zijn in Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis, Middelharnis, Goedereede, Spijkenisse Rozenburg en Bernisse vrijwilligers actief die vluchtelingen begeleiden op hun weg naar integratie in de Nederlandse samenleving. Zij begeleiden nieuwkomers op alle facetten die betrekking hebben op het zich vestigen in de gemeente en bij het opbouwen van een nieuw (sociaal) leven. De gemiddelde duur van een traject dat een nieuwkomer doorloopt is een jaar.

Voor de versterking van het team op Middelharnis zijn zij op zoek naar nieuwe medewerkers. Van de vrijwilligers voor de maatschappelijke begeleiding wordt gevraagd;
- 2 dagdelen per week beschikbaar zijn
- betrokkenheid bij de doelgroep
- flexibiliteit
- bereidheid om aan vergaderingen deel te nemen

Geboden wordt:
- werkbegeleiding
- onkostenvergoeding
- de mogelijkheid om cursussen te volgen
- een WA-verzekering

Voelt u zich aangesproken en/of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met:
VluchtelingenWerk Maasdelta
Steunpunt Integratie Goeree-Overflakkee
Koningin Julianaweg 55
3241 XB Middelharnis
Tel. 0187-487249 op maandag, woensdag en donderdag van 11:00 tot 13:00 uur
of Sportlaan 1,
3223 EV Hellevoetsluis
Tel. 0181-323596