Nu op de radio: Archipel Love Songs

Onderhoud N215 tussen Middelharnis en Oude-Tonge

Foto

De N215 tussen Middelharnis en Oude-Tonge is aan onderhoud toe. De Provincie Zuid-Holland is daarom vanaf 30 juni 2008 werkzaamheden aan het uitvoeren aan dit traject. De hoofdweg en de parallelweg worden onder andere voorzien van nieuw asfalt. De hoofdweg wordt gefreesd en krijgt een nieuwe asfaltlaag. Ook de parallelweg krijgt een nieuwe asfaltlaag en wordt aan beide zijden verbreed met grasbetontegels.

Zowel de hoofdrijbaan als de parallelweg worden Duurzaam Veilig ingericht, zodat de veiligheid van het verkeer vergroot wordt. Zo krijgt de hoofdrijbaan bijvoorbeeld een dubbele doorgetrokken streep in het midden van de weg. Na afronding van de werkzaamheden zal de N215 comfortabeler en veiliger rijden.

Planning van de werkzaamheden
De werkzaamheden aan de hoofdweg starten 30 juni 2008 en duren circa drie weken. Gedurende deze drie weken is de hoofdweg geheel afgesloten. Vervolgens wordt gewerkt aan de parallelweg. Alle werkzaamheden zullen naar verwachting eind augustus 2008 afgerond zijn.

Onderhoud N215 tussen Middelharnis en Oude-TongeGevolgen voor verkeer
Gedurende de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan wordt doorgaand gemotoriseerd verkeer met borden ter plaatse omgeleid langs Stad a/h Haringvliet en Den Bommel. Bestemmingsverkeer, landbouwverkeer, hulpdiensten en bussen worden omgeleid over de parallelweg. Hulpdiensten hebben te allen tijde toegang tot het traject via de parallelweg of de hoofdrijbaan. Fietsers worden ter plaatse met borden omgeleid via omliggende wegen.

Verkeer vanuit Middelharnis met bestemming Nieuwe-Tonge en verkeer vanuit Nieuwe-Tonge met bestemming Oude-Tonge en andersom wordt ter plaatse omgeleid via een eigen omleidingsroute. Gedurende de werkzaamheden zijn de bushaltes ter hoogte van de kruising met de Molendijk in Nieuwe-Tonge tijdelijk verplaatst. Wanneer de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van Middelharnis tot aan Nieuwe-Tonge zijn afgerond, is dit deel van de hoofdrijbaan weer open voor verkeer vanuit en met bestemming Nieuwe-Tonge.

Gevolgen voor omwonenden en bedrijven
Gedurende de werkzaamheden blijven omwonenden en bedrijven bereikbaar, al kunnen zij wel enige verkeershinder ondervinden. Meer informatie www.werkzaamheden-n215.nl.