Nu op de radio: Koffie met...

Onderzoek naar recreëren in een duurzaam energielandschap

Binnenkort start het ISGO een onderzoek naar de beleving en attractiewaarde van duurzame energie onder bewoners en toeristen van Goeree-Overflakkee. In de gehele regio wil men meer duurzame energie gaan produceren zonder ambities op het gebied van toerisme & recreatie of het landschap teniet te doen.

De eerste stap in het onderzoek is al gezet. Dit betrof een literatuurstudie uitgevoerd door het kenniscentrum recreatie. Het kenniscentrum heeft wereldwijd verschillende onderzoeken gedaan naar de beleving van duurzame energie door toeristen. Tot nu toe is vooral het effect van windenergie onderzocht.  In de studies is bevonden dat windenergie niet of nauwelijks negatieve invloed heeft op het toerisme ter plaatse. In sommige gevallen was het juist van toegevoegde waarde. De resultaten van de literatuurstudie vormen input voor het (vervolg)onderzoek onder bewoners en toeristen van Goeree-Overflakkee.

Dit onderzoek zal met behulp van een enquête onder bewoners van Goeree-Overflakkee worden uitgevoerd. Een groot aantal huishoudens zal worden aangeschreven met het verzoek tot deelname. Daarnaast kunnen alle bewoners en eigenaren van een vakantiewoning via internet de enquête invullen. De naam van de internetsite en overige details worden binnenkort bekend gemaakt op www.isgo.nl.