Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Ongeval N59 nabij Oude-Tonge

Foto

Het slechte weer op dinsdag 4 maart 2008 heeft op de N59 tussen Oude-Tonge en Bruinisse voor een ongeval gezorgd waarbij één gewonde is gevallen. Omstreeks 17:20 uur reed een 47-jarige man uit Terneuzen in zijn 4x4 personenwagen met dichte aanhanger op de N59 richting Bruinisse. Ter hoogte van het monument (in de buurt van de windmolens) ving de aanhanger zoveel wind dat de combinatie ging slingeren en uiteindelijk schaarde.

De 24-jarige chauffeuse uit Zierikzee van een Ford KA kon de wagen met aanhanger niet meer ontwijken en botste tegen het gevaarte. De politie, brandweer, ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse. De bestuurster van de Ford raakte gewond en moest met behulp van de brandweer uit het voertuig worden gehaald. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland voor onderzoek. Gelukkig bleken de verwondingen mee te vallen. 

Tijdens het ongeval werd een passerende auto geraakt door onderdelen die vrijkwamen bij de aanrijding. De inzittenden van deze auto bleven ongedeerd.