Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Online TV-zender in samenwerking met Youtube

Foto

Onder belangstelling van een select gezelschap uit de televisiewereld is vrijdag 29 januari 2010 het online televisiekanaal Tram15.tv i.s.m. Youtube geopend. De opening vond plaats in het Oude Raadhuis van Middelharnis. Met één druk op de knop opende Arjan Huizer, eigenaar van Huizer Media Gateway, samen met één van zijn medewerkers, Michael van Dort, de nieuwe website.

Tram15.tv is het eerste online televisie kanaal speciaal voor Goeree-Overflakkee en wordt geproduceerd door FlakkeeNieuws. Helemaal uniek is de samenwerking met Youtube die FlakkeeNieuws zelf benaderde om een partner te worden. FlakkeeNieuws genereerde met bepaalde video's dusdanig veel verkeer dat ze interessant werden voor Youtube.

Net zoals op Uitzendinggemist.nl kunt u op Tram15.tv 24 uur per dag 7 dagen per week televisie kijken in hoge kwaliteit. Op Tram15.tv staan filmpjes waarop nieuws en activiteiten te zien zijn die hebben plaatsgevonden op het eiland Goeree-Overflakkee. Regelmatig zullen nieuwe reportages en programma's online worden gezet. De naam Tram15.tv is afgeleid van de tram die vroeger op de Zuid-Hollandse eilanden reed. Onder andere via de tram werden de laatste nieuwtjes doorgegeven. De online TV-zender wil zo een plek zijn op internet waar men in beeld en geluid op de hoogte blijft van Goeree-Overflakkee. Tram15.tv biedt ook commerciële mogelijkheden voor adverteerders. Zo kunnen reclamefilmpjes op het internet TV-kanaal worden uitgezonden.

De lancering van het TV-kanaal valt goed samen met de uitslag van een onlangs gehouden onderzoek. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat in 2010 de doorsnee televisiekijker gemiddeld 14,2 uur per week televisie gaat kijken via internet. De videobeelden op Tram15.tv worden geleverd door FlakkeeNieuws, het nieuwsmedium dat reeds jaren videoreportages produceert voor Goeree-Overflakkee en onder andere uitzendt via de lokale omroep. Volgens Huizer Media Gateway, het bedrijf achter Tram15.tv, is televisie kijken via internet niet meer de toekomst maar steeds meer een dagelijkse bezigheid, óók op Goeree-Overflakkee. Het online televisiekanaal is 24 uur per dag te bekijken via www.tram15.tv.