Nu op de radio: De late avond

Oostflakkee breidt digitale dienstverlening uit

Sinds 15 april 2008 is de gemeente Oostflakkee aangesloten op DigiD. Inwoners van Oostflakkee kunnen vanaf nu met hun DigiD inlogcode 24 uur per dag, 7 dagen per week verschillende producten geheel digitaal aanvragen via de gemeentelijke website.

DigiD
DigiD staat voor Digitale Identificatie en is een gemeenschappelijk systeem voor de hele overheid. Hiermee kan de gemeente de identiteit van haar inwoners, die digitaal een product of dienst willen afnemen, nagaan via internet. Dit gebeurt aan de hand van een gebruikersnaam met wachtwoord dat inwoners via www.digid.nl of via de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl kunnen aanvragen. Deze combinatie werkt als een soort digitale vingerafdruk. Hierdoor weet de gemeente altijd zeker met wie zij zaken doet en weet de inwoner zeker dat zijn of haar digitale informatie vertrouwelijk is en blijft. Door deze veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling tussen inwoner en gemeente is het mogelijk steeds meer diensten digitaal aan te bieden.

Producten
Met de invoering van DigiD is het mogelijk voor inwoners van de gemeente Oostflakkee om verschillende producten digitaal aan te vragen en waar nodig digitaal te betalen. De producten die de gemeente op dit moment aanbiedt zijn: regulier uittreksel GBA, uittreksel GBA met naamgebruik, uittreksel voor huwelijksaangifte, uittreksel voor echtscheiding, uittreksel met datum vestiging adres, bewijs van Nederlanderschap, bewijs van Nederlanderschap met naamgebruik en afschrift geboorteakte ten behoeve van onder andere huwelijksaangifte. Daarnaast is het mogelijk om digitaal een wijziging van het naamgebruik door te geven. Verder kunnen binnen- en buitengemeentelijke verhuizingen via de website worden doorgegeven.

Met deze producten is de eerste stap naar de uitbreiding van de digitale dienstverlening gezet. De komende jaren zal de gemeente Oostflakkee het aanbod van de producten verder uitbreiden.

Mijn Loket
Door de komst van DigiD is het ook mogelijk om een meer persoonsgerichte dienstverlening voor de inwoners te realiseren. Dit gaat via ‘Mijn Loket'. Dat betekent dat inwoners die zich hebben aangemeld met DigiD een eigen pagina krijgen die specifiek is gericht op de desbetreffende persoon. Wanneer een inwoner inlogt bij de gemeente met zijn DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, dan ziet hij zijn persoonlijke gegevens en een overzicht van zijn of haar digitale aanvragen bij de gemeente.