Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Oostflakkee breidt digitale dienstverlening verder uit

Foto

Gemeente Oostflakkee heeft haar digitale dienstverlening verder uitgebreid met de digitale belastingbalie. Via deze balie kunnen inwoners uit de gemeente 24 uur per dag en 7 dagen per week online informatie vinden over hun aanslagbiljet. "Belasting betalen is voor niemand een hobby, maar is wel noodzakelijk. Met behulp van de belastingbalie kunnen onze inwoners snel, eenvoudig en veilig hun gemeentelijke belastinggegevens raadplegen", aldus wethouder Petra 't Hoen.

Via de digitale belastingbalie kunnen inwoners hun gemeentelijke belastingaanslagen online raadplegen. Daarnaast kunnen zij hun taxatieverslag opvragen en eventueel digitaal een bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift komt vervolgens automatisch in de belastingapplicatie van de gemeente terecht. Ook aanvraagformulieren voor automatische incasso, betalingsregeling en kwijtschelding maken onderdeel uit van deze balie. Tenslotte is het mogelijk om mutaties met betrekking tot de hondenbelasting (aan- en afmelden) en het wijzigen van een rekeningnummer automatisch via de digitale belastingbalie te laten verlopen.

DigiD
De digitale belastingbalie is aangesloten op DigiD. DigiD staat voor Digitale Identificatie en is een gemeenschappelijk systeem voor de hele overheid. Hiermee kan de gemeente de identiteit van haar inwoners, die digitaal een product of dienst willen afnemen, nagaan via internet. Dit gebeurt aan de hand van een gebruikersnaam met wachtwoord dat inwoners via www.digid.nl of via de gemeentelijke website www.oostflakkee.nl kunnen aanvragen. Deze combinatie werkt als een soort digitale vingerafdruk. Hierdoor weet de gemeente altijd zeker met wie zij zaken doet en weet de inwoner zeker dat zijn of haar digitale informatie vertrouwelijk is en blijft. Met deze persoonlijke DigiD code kunnen inwoners inloggen op de digitale belastingbalie en krijgen zij toegang tot hun persoonlijke gemeentelijke belastinggegevens.