Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Oostflakkee stemt in met plan van aanpak herindeling

De gemeenteraad van Oostflakkee heeft op dinsdag 25 januari 2011 ingestemd met het plan van aanpak en het communicatiekader voor de gemeentelijke herindeling. Tegelijkertijd heeft de raad een motie  van de SGP aangenomen, waarin het college van Burgemeester en wethouders wordt opgeroepen te bevorderen dat de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee op alle niveaus gezamenlijk blijven werken aan de uitvoering van het plan van aanpak, binnen de daarvoor gestelde termijn.

Tijdens de vergadering hebben de raadsleden inhoudelijk gesproken over het plan van aanpak voor de gemeentelijke herindeling. Opmerkingen over financiën, het aantrekken van een externe projectbegeleider en het opstellen van een strategische visie passeerden de revue.  De motie van de SGP werd herzien en vervolgens raadsbreed ondersteund. Na een intensieve discussie over het plan van aanpak en een schorsing om te komen tot de aangepaste motie, is het plan van aanpak herindeling met het daarbij behorende communicatiekader vastgesteld.

Financiën
De gemeenteraad heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Oostflakkee verzocht om samen met de andere collega's op het eiland, namens de stuurgroep, een brief naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen over de financiën van de Arhi-procedure. Burgemeester Heijkoop heeft aangegeven dat de portefeuillehouders hier al mee bezig zijn en dat dit binnenkort in de stuurgroep wordt besproken.

Verdere besluitvorming
Donderdag 27 januari 2011 worden het plan van aanpak en het communicatiekader behandeld in de gemeenteraad van Goedereede. De gemeenteraden van Middelharnis en Dirksland hebben al eerder ingestemd met beide documenten.