Nu op de radio: Archipel Love Songs

Open Monumentendag 2009 zet Goeree-Overflakkee op de kaart

Zaterdag 12 september 2009 is het de landelijke Open Monumentendag. In alle dorpskernen zijn die dag monumenten te bezoeken en worden veel activiteiten georganiseerd. Reserveer die dag voor een uitje met familie of vrienden om Goeree-Overflakkee te verkennen.

 Het (landelijke) thema van Open Monumentendag is dit jaar 'Op De Kaart' en dat biedt talrijke aanknopingspunten voor een informatieve en recreatieve invulling van deze dag. In samenspraak met de lokale en regionale organisaties en met medewerking van de vier gemeenten wordt weer een uitgave voorbereid van een eilandelijke Open Monumentengids, die voorafgaand aan Monumentendag huis-aan-huis op Goeree-Overflakkee zal worden verspreid. Op Open Monumentendag staan meerdere jaarmarkten op het programma, maar ook puzzeltochten, concerten en foto/filmvoorstellingen. De Goeree-Overflakkeese molens zijn geopend en er vinden grote en kleine evenementen plaats.

In de Monumentengids wordt te zijner tijd een uitgebreid overzicht gepresenteerd. We noemen hier willekeurig wat krenten uit de pap: een Hommage aan Gerard Razenberg (draaiorgelboeken) op het Diekhuusplein, Film van Oud-Herkingen in de Theetuin, een Historisch Drieluik door Rhetorica in Sommelsdijk en een Fotopuzzeltocht in Goedereede. De laatste sluitingsdatum voor vermelding van activiteiten op Open Monumentendag in de uit te geven gids is 10 juni 2009. Het secretariaat van Open Monumentendag Goeree-Overflakkee is gevestigd in het Diekhuus, tel. 0187-482400 of podium@hetdiekhuus.nl.