Nu op de radio: Archipel bij nacht

Opening Cafe Nu 't Moment

Foto

Toen het monumentale pand op Oostdijk 2 te Sommelsdijk een tijdje leegstond, besloot Esther van der Berg samen met broer Nico en zoon Danny een gloednieuw café te beginnen. De Dirkslandse had deze droom al een lange tijd en zaterdag 14 mei 2016 openen de deuren zich dan eindelijk onder de naam 'Café Nu 't Moment'.

Het was een flinke klus, maar het café is bijna gereed voor de opening. De buitenkant van het pand heeft een flinke opknapbeurt gehad en ook aan de binnenkant zijn enkele veranderingen aangebracht. Daarnaast zijn er aanpassingen gedaan om mogelijke (geluids-)overlast te beperken. De kersverse eigenaresse is in gesprek gegaan met de buurtbewoners en hoopt hierdoor een zo aangenaam mogelijke sfeer te creëren voor de buurt én de cafégangers.

Cafégangers kunnen bij binnenkomst de sfeer van een oud bruin café verwachten. Esther vertelt dat ze heeft geprobeerd het café in oude staat te herstellen om zo een idee van herkenning op te roepen bij de gasten. De horecaervaring van Nico helpt hieraan mee - hij was zo'n vijftien jaar geleden mede-eigenaar van café 'De Drie Huusjes' op D'n Diek. Ook gasten die geen gevoel van herkenning hebben bij een oud bruin café zijn natuurlijk van harte welkom, vertelt Esther. Ze wil een breed publiek aanspreken en heeft ook de muziek hierop aangepast. Esther: "[we draaien] van alles, maar vooral wat oudere muziek uit de jaren '80 en '90."

Er bestaan al verschillende ideeën over de toekomst van Café Nu 't Moment. Nu kunnen gasten binnen of op het terras wat drinken, maar uiteindelijk wil de eigenaresse ook een eetgelegenheid openen. Zo wil ze bijvoorbeeld in de wintermaanden zelfgemaakte erwtensoep serveren tijdens de markt op het naastgelegen Marktveld te Sommelsdijk. De openingstijden zijn hier nu al naar: op woensdag zijn gasten welkom vanaf half tien in de ochtend. Op zeer korte termijn zal er verder een dartgelegenheid geopend worden in het café.

Al met al hebben Esther, Nico en Danny grote plannen voor Café Nu 't Moment, te beginnen met de opening. Deze opening zal plaatsvinden op zaterdag 14 mei 2016 vanaf 15:00 uur 's middags. Gasten krijgen het eerste drankje van het huis en ook de hapjes worden verzorgd.

Door Saskia Vogelaar