Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Opening Leespunten

Op woensdag 11 februari 2009 worden de nieuwe Leespunten van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta officieel geopend door De heer P. Feller, wethouder van de gemeente Goedereede.

Leespunt het Haegse Huus in Stellendam zal symbool staan voor alle elf Leespunten die van start gaan. Voor de kinderen is 'Kikker' aanwezig, uit de boeken van Max Velthuijs. Kikker leest voor en kinderen kunnen met hem op de foto.

Leespunten zijn mini-bibliotheken die, met ingang van januari 2009, in de plaats komen van de Bibliobus. Leespunten zijn er voor kinderen tot ongeveer 12 jaar en voor ouderen die opzien tegen een reis naar een grotere bibliotheek. De bestaande bibliotheken laten zien hoe leuk lezen is. Iedereen kan leren om zelf informatie op te zoeken voor een werkstuk of een hobby. In het Leespunt gebeurt dat straks ook voor kinderen en ouderen. Bent u slecht ter been, of afhankelijk van het openbaar vervoer? Ook dan kunt u gebruik maken van het Leespunt. De nieuwste tijdschriften zijn er te vinden. Bovendien is er een groot aantal boeken om te lenen. Wenst u een boek dat niet in het Leespunt is? Het kan gemakkelijk aangevraagd worden. Ophalen en inleveren kan in het Leespunt. De bibliotheekmedewerker helpt u daar graag bij.

Dichtbij
De Leespunten in de gemeente Goedereede zijn te vinden in de Eben-Haëzerschool in Goedereede-Havenhoofd, in het Haegse Huus in Stellendam en in het gemeentehuis in Goedereede. In de gemeente Oostflakkee komen een vijftal leespunten: De Leespunten in Achthuizen zijn te vinden in RK basisschool de Achtsprong (doelgroep 0 tot 12 jarigen) en in 't Zaaltje (doelgroep senioren). De bibliotheek van  Ooltgensplaat wordt een Leespunt en komt in Verenigingsgebouw 't Centrum vanaf 2 maart 2009. De Leespunten in Den Bommel zijn te vinden in Cbs 't Kompas (doelgroep 0 - 12 jarigen), Obs Ollie B. Bommel (doelgroep 0 - 12 jarigen) en 't Westerlicht (doelgroep senioren). In de gemeente Westvoorne is het Leespunt is vanaf 1 februari 2009 te vinden in het Verenigingsgebouw in Tinte. In maart worden er ook Leespunten geopend in Herkingen en Melissant. De bibliotheek vergroot je wereld. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.