Nu op de radio: Archipel bij nacht

Opening nieuwe strandreddingspost Ouddorp

Foto

Op 6 juli 2011 opende burgemeester Ger van de Velde-de Wilde de nieuwe strandreddingspost op het strand 't Flaauwe Werk in Ouddorp. De reddingspost bevat onder andere een EHBO-ruimte, een doucheruimte, een uitkijkpost, een instructieruimte en een openbare toiletvoorziening.

In opdracht van het bestuur van de gemeente Goedereede bouwde aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk een nieuwe strandreddingspost op het strand 't Flaauwe Werk in Ouddorp. Arco Architecten BNA in Oudewater ontwierp de strandreddingspost.

De bouw startte in februari 2011 en is inmiddels afgerond. De nieuwe reddingspost heeft de vorm van een schip. De Ouddorpse Reddingsbrigade kan vanuit deze post de strandbezoekers effectieve zorg geven. Burgemeester Van de Velde-de Wilde, portefeuillehouder openbare orde en veiligheid, kijkt terug op een geslaagde opening van de nieuwe post. "De activiteiten van de Ouddorpse Reddingsbrigade zijn erg belangrijk. Zij zorgen voor de veiligheid van strandbezoekers. Door deze prachtige nieuwe reddingspost kunnen zij hun werkzaamheden nog beter uitvoeren!"

Op de foto ziet u van links naar rechts de heer Mike van Uythoven (Ouddorpse Reddingsbrigade) en burgemeester Ger van de Velde-de Wilde (gemeente Goedereede).