Nu op de radio: Archipel bij nacht

Opening vernieuwd bemanningsverblijf KNRM Ouddorp

Foto

Op woensdag 28 januari 2009 werd het vergrootte en opgeknapte bemanningsverblijf van KNRM station Ouddorp tijdens een feestelijke bijeenkomst geopend. Hierbij waren aanwezig directeur Roemer Boogaard en oud directeur Sip Wiebenga en andere genodigden van de KNRM uit Ijmuiden, aannemer van der Klooster uit Ouddorp, schippers en bemanningsleden van station Ouddorp en Stellendam met hun partners.

Verder waren er de leden van de Plaatselijke Commissie, de pers en burgemeester van de Velde van de gemeente Goedereede.

Het bemanningsverblijf was 15 jaar oud en aan uitbreiding toe. Er is een ruimte voor het KHV (Kust Hulp Verleningvoertuig) en een ruimte voor de regiomonteur van de KNRM bijgekomen. Verder is de entree aangepast, is er een damestoilet geplaatst en is het terrein opnieuw bestraat. Het bemanningsverblijf is nu ongeveer 70 vierkante meter geworden. Na een toespraak door de voorzitter van de plaatselijke commissie, Cees Sinke, werd door iedereen het glas geheven op de opening. Vervolgens was er een toespraak door de directeur van de KNRM de heer Roemer Boogaard waarna de aannemer, Maart van der Klooster, het woord voerde en de aanwezigen uitnodigde om een bezoek te brengen aan zijn wijnproeverij. Hierna was de uitreiking van de vrijwilligersmedaille aan Jan Keijzer voor 30 jaar trouwe dienst, aan Coen van der Linde en Kees Tanis, allebei voor 15 jaar trouwe dienst en aan Raymond Flohil voor 10 jaar trouwe dienst. Na dit gedeelte was er een hapje en een drankje en was er gelegenheid het bemanningsverblijf te bezichtigen.