Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Opgepast, inbrekers actief op het eiland!

logopolitieOp woensdagavond 16 november 2011 omstreeks 18:55 uur kreeg de politie melding van een inbraak woning aan de Bernhardstraat in Oude-Tonge. De inbraak had kort daarvoor plaatsgevonden. Ter plaatse werd duidelijk dat de inbreker(s) om 18:40 uur waren gevlucht nadat de bewoonster in het gezicht was geschenen met een zaklantaarn. De bewoonster lag op dat moment op de bank in de huiskamer.

De inbreker(s) was binnengetreden via een openstaand venster aan de achterzijde van de woning in de slaapkamer op de eerste etage en had daarna deze eerste etage doorzocht.

Ook werd er die dag ingebroken in een woning aan de Berkenlaan in Ooltgensplaat. Van het tijdstip waarop deze inbraak plaatsvond is minder bekend. Opvallend was wel dat de gordijnen van de woonkamer kennelijk door de dader(s) gesloten werden. Bij deze inbraak werd veel schade aangericht.

De politie vraagt informatie aan mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. U kunt hiervoor kontakt opnemen met telefoonummer 0900-8844 of misdaad anoniem 0800-7000.

TIP: let in verband met de werkwijze van de inbreker(s) ook op de ramen en deuren van de 1e etage van uw woning.