Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Oprichting Commissie Milieu Middelharnis

Al meer dan tien jaar zet de commissie milieu van Huurders Vereniging Woonbelang te Middelharnis zich in voor onder meer verbetering van de luchtkwaliteit in onze gemeente. Op aandringen van de commissie nam Fleuren BV de nodige maatregelen om stankoverlast voor de bevolking te voorkomen.

Via contacten met DSM werd voorkomen, dat grote hoeveelheden stinkende afvalstoffen werden opgeslagen in de silo's aan de Johannispolderseweg. Inspanningen van de commissie leidden er toe, dat aan Genubo BV strenge eisen worden gesteld om milieuproblemen, zoals stankoverlast, veroorzaakt door zijn varkenshouderijen, voor de bevolking te voorkomen.

In haar  activiteiten werd de commissie juridisch ondersteund via Huurders Vereniging Woonbelang. Door veranderde wetgeving is het voor de huurdersvereniging niet meer mogelijk volledig garant te staan voor juridische ondersteuning van de commissie. De commissie milieu heeft daarom besloten zelfstandig met de zelfde personen door te gaan, onder de naam Stichting Commissie Milieu Middelharnis. De stichting werd officieel opgericht op 2 oktober 2008, en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24444717.

Ofschoon in de afgelopen jaren veel werd bereikt, verwacht de stichting dat ze binnenkort toch weer in actie moet komen om het leefklimaat voor stank en verdere milieuproblemen te vrijwaren. Met deze activiteiten  is geld gemoeid en zelfs veel geld, als juridische stappen moeten worden ondernomen

Daarom vraagt de nieuwe stichting uw financiële steun om het leefmilieu te verdedigen. Als iedere burger meedoet, is een bijdrage van 5,00 euro per jaar voldoende. Ook zal de stichting bedrijven verzoeken haar financieel te ondersteunen bij de activiteiten.

Wilt u ook meehelpen om een goed leefklimaat te behouden, stort dan uw bijdrage op Bankrekening nr. 1467.65.141 t.n.v. Stichting Commissie Milieu Middelharnis.

Wenst u verdere informatie over de activiteiten dan kunt u de stichting schriftelijk bereiken op het kantoor van de huurdersvereniging, Doetichemsestraat 4 te Middelharnis; of via de website van de huurdersvereniging www.hvwflakkee.nl/milieu.