Nu op de radio: De late avond

Oproep Herindeling NEE

De gemeentelijke herindeling op Goeree en Overflakkee, is de 2e fase ingegaan, namelijk, Gedeputeerde Staten zullen na dat zij de zienswijzen van de vier gemeenten, de bedrijven en de burgers op Goeree-Overflakkee hebben ontvangen, een voorstel schrijven aan de Provinciale Staten.

Stichting Herindeling NEE neemt aan dat dat een voorstel zal worden tot gemeentelijke herindeling van Goeree-Overflakkee, van alle vier de gemeenten, ondanks de massaal ingediende bezwaren van bedrijven, burgers, maar ook van het Gemeentebestuur van Goedereede, want de Provincie heeft tot nu toe zich ook niets aangetrokken van de gehouden enquête in de gemeente Goedereede. Een enquête met een overduidelijk nee tegen de herindeling, een opkomst van 62 % waarvan 89 % tegen. Blijkbaar moet de burger wachten tot 2011 als er Provinciale Staten verkiezingen zijn, om dan het gevoerde beleid en de miskenning van de burgers van de Gemeente Goedereede goed of af te keuren.

In deze fase bestaat de mogelijkheid oom bij de Provinciale Staten nog in te spreken, alvorens zij een standpunt innemen en het Kabinet verzoeken om een wetsvoorstel te maken / te versturen ter behandeling (fase 3) door de 2e en vervolgens door de 1e Kamer.

Stichting Herindeling NEE, bedankt het Gemeentebestuur van Goedereede, de bedrijven in de gemeente Goedereede en de vele burgers uit de gemeente Goedereede, maar ook de burgers uit Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee, die een zienswijze hebben ingediend, tegen de gemeentelijke herindeling van Goeree-Overflakkee. De stichting heeft het als zeer positief ervaren dat zoveel burgers hun steun hebben gegeven aan de stichting, maar ook aan het college en de raad van de gemeente Goedereede. De stichting bedankt tevens de inzet van de SGP, CU, VGB en de PvdA, voor hun huis aan huis actie in de gemeente Goedereede.

Het aantal zienswijzen dat door u allen is ingediend, is ongeveer 2500, exacte aantallen worden helaas door Gedeputeerde Staten niet aan onze stichting bekent gemaakt, maar dat is op zich niet vreemd, want het hele herindelingproces is een mistig proces, de Provincie kan niet de moet op brengen, om de stichting inzage te geven in de zienswijzen, maar ook een dringende oproep aan de gemeentebesturen van Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee, om u als burger mee te laten beslissen, over de herindeling, zijn na ampele overwegingen naar de prullenbak verwezen, onder de motivatie, dit is een te complexe materie voor de burgers.  

De Stichting Herindeling NEE, Burgercomité Goedereede, zal het verdere proces nauwgezet volgen, en onze stem laten horen, bij de Provinciale Staten en de 2e en 1e Kamer der Staten Generaal, tevens sluiten wij als stichting niet uit, als er door de 2e en 1e Kamer, voor de burgers van Goedereede een negatieve beslissing genomen wordt, wij de mogelijkheid onderzoeken, om deze beslissing ter discussie te stellen, in hert Europees Parlement.

Tot slot, doet de Stichting Herindeling NEE Burgercomité Goedereede, een dringend beroep, op u als burgers, om onze stichting te steunen, zij zijn opzoek naar burgers uit de gemeente Goedereede, die kunnen helpen bij het vele werk, wat gedaan moet worden, maar niet in het laatst ook donateurs en bedrijven die willen sponsoren, want zonder financiële middelen, is het moeilijk actie te voeren tegen de Provinciale en Landelijke Overheid.

U kunt de stichting, als volgt bereiken:
Telefoonnummer 06 50 90 99 06, of per e-mail, hans@neetegenherindeling.nl, of uw donatie te storten op ABN AMRO bankrekening 40.87.19.184.

Lees meer op www.neetegenherindeling.nl.