Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Organist en brandweerman ontvangen onderscheiding

Foto

Op woensdagavond 2 april 2014 zijn organist de heer Kieviet uit Dirksland en brandweerman de heer van Oostende uit Nieuwe-Tonge benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman reikten de Koninklijke Onderscheidingen uit.

De heer Kieviet heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de Nederlands Hervormde Gemeente. De heer Kieviet startte al meer dan een halve eeuw geleden zijn vrijwillige werkzaamheden met het verzorgen van orgelmuziek bij de Nederlands Hervormde Gemeente in Poortugaal. Na twee jaar gespeeld te hebben in Poortugaal werd hij organist in de Grote Kerk en de Ichtuskerk in Alblasserdam. In 1973 is hij daar gestopt en vanaf die tijd was hij organist bij de Nederlands Hervormde Gemeente in Dirksland.

Naast het bespelen van het orgel vervulde hij twee perioden de functie van ouderling bij de Nederlands Hervormde Kerk van Dirksland. Ook was hij bestuurslid bij de Christelijke Basisschool Prins Maurits in Dirksland. Op 1 januari 2014 legde hij op 74-jarige leeftijd zijn vrijwillige werkzaamheden neer.

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht in haar toespraak naar voren dat de heer Kieviet met zijn inzet een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de saamhorigheid van de lokale bevolking. In de huidige maatschappij is het soms ver zoeken naar mensen zoals de heer Kieviet, die tijd vrijmaken om op vrijwillige basis een bijdrage te leveren aan het welzijn van hun leefomgeving.

De heer van Oostende zette zich 23 jaar vrijwillig in als brandweerman. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld tijdens de jaarlijkse korpsavond in Nieuwe-Tonge. Hij begon in 1990 als brandweerman bij de blusgroep Nieuwe-Tonge. Hier volgde hij diverse opleidingen waaronder Brandwacht, Brandwacht Eerste Klas en Hoofdbrandwacht met speciale verkenner gevaarlijke stoffen. Op 1 oktober 2013 nam hij ontslag bij de vrijwillige brandweer. De heer Van Oostende maakte zich 23 jaar verdienstelijk voor de burgers van Nieuwe-Tonge en in voorkomende gevallen voor het gehele eiland Goeree-Overflakkee.