Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Ouddorpse Nieuwjaarsduik is serieus

Foto

Zaterdag 20 december 2008 is de Ouddorpse Nieuwjaarsduik uitgeroepen tot serieuze duik. Tijdens een bijeenkomst in Scheveningen heeft de organisatie uit handen van de landelijke duikmeester, dhr. Ok van Batenburg, deze titel mogen ontvangen. Het predikaat ‘serieuze duik' is een bekroning voor het evenement waarmee wordt aangegeven dat de Ouddorpse Nieuwjaarsduik aan een groot aantal criteria voldoet die door soepleverancier Unox zijn opgesteld.

De Ouddorpse Reddingsbrigade en Strandpaviljoen Paal10 organiseren op 1 januari 2009 gezamenlijk de inmiddels befaamde Ouddorpse Nieuwjaarsduik. Gezelligheid en sfeer staan bovenaan voor de organisatie van de duik, zo zal dweilband ‘Valse Hoop' uit Stellendam iedereen in een winterse ambiance verwelkomen. Na afloop van de duik is de après-skiparty op het strand direct een regelrechte aanrader.

Het startsein van de duik zal om 14:00 uur worden gegeven door Jan Boeter die voor de 25e keer in Ouddorp de elementen zal trotseren. Op het strand komt ter hoogte van strandpaviljoen Paal10 en de reddingspost een grote tent waarin de mogelijkheid aan de duikers wordt geboden zich te verkleden.

Kosten voor deelname bedragen 2,50 euro. Hiervoor ontvangt iedere deelnemer na de duik een kom heerlijke erwtensoep en een kop warme chocolademelk. Deelnameformulieren kunnen van te voren al via www.ouddorpsereddingsbrigade.nl worden gedownload.