Overeenkomst voor woningen de 3e Ring getekend

Foto

Op 4 december 2012 ondertekenden wethouder Van den Berg van de gemeente Middelharnis en de heer Blokland van Blokland Huizen de koop- en realisatieovereenkomst voor het project de 3e Ring in de wijk Westplaat in Middelharnis. In deze overeenkomst is vastgelegd dat de gemeente de grond aan Blokland Huizen verkoopt. Ook zijn er afspraken gemaakt over het realiseren van de woningen.

De plannen voor het project zijn in 2010 al aan geïnteresseerden gepresenteerd. Hoewel de plannen enthousiast werden ontvangen, is er gezien de marktomstandigheden besloten om dit project enige tijd uit te stellen. Wethouder Van Den Berg: "De 3e Ring is qua opzet zo bijzonder dat we dit samen met de ontwikkelaar tot een goed einde wilden brengen. Daarom zijn de afspraken met de projectontwikkelaar aangepast en is het nu onder andere mogelijk om het plan in fases te realiseren."

Architectenbureau Alberts en Van Huut tekende voor het ontwerp. Hun organische architectuur is onder andere bekend van het pand van de Gasunie in Groningen en de Bosseschool in Middelharnis. De contouren van het plan de 3e Ring zijn nu al deels terug te zien in het landschap. De landschapsheuvel, de grachten en de al geplante bomen maken straks integraal deel uit van deze wijk. De eenheid van de woningen met het park en de grote diversiteit aan woningen met allure maken de 3e Ring straks een bijzondere plek om te wonen.

In de tweede helft van 2013 start naar verwachting de verkoop van de woningen.