Nu op de radio: Archipel bij nacht

Oversteek N215/Noorddijk wordt veiliger

Vrijdag 19 oktober 2013 heeft het provinciebestuur van Zuid-Holland na lang aandringen van GroenLinks toegezegd snel maatregelen te nemen om de levensgevaarlijke kruising N215/Noorddijk bij Melissant veiliger te maken.

Sinds de aanleg van de fietsbrug bij Dirksland is de fietsroute tussen Melissant en Middelharnis sterk verbeterd. Van deze route wordt dan ook veel gebruik gemaakt. Bij de kruising met de N215 leidt dit echter tot levensgevaarlijke situaties. GroenLinks heeft er daarom bij de provincie op aangedrongen de situatie aan te pakken.

Woordvoerder Berend Potjer: "Er fietsen daar veel scholieren. Ouders hebben al diverse keren over deze onveilige kruising geklaagd bij de gemeente en de provincie. De provincie wil het echter pas over een paar jaar echt gaan oplossen. Dat vinden wij veel te laat. Wij willen niet wachten op het eerste ongeluk, er moeten nu maatregelen worden genomen. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn, een paar betonnen bloembakken, een verkeersdrempel of een verkeerslicht kunnen de veiligheid al enorm verbeteren."

GroenLinks vond het antwoord dat het provinciebestuur de situatie gaat ‘beschouwen' dan ook onvoldoende en bleef aandringen op snelle maatregelen. Uiteindelijk beloofde het provinciebestuur dat zij voor de winter actie gaat ondernemen. Potjer: "Wij hadden het graag eerder veilig gehad maar wij zijn blij dat deze levensgevaarlijke situatie nu wordt aangepakt en de fietsers deze winter veilig kunnen oversteken."