Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Participatie in windenergie neemt vlucht

Coöperatie Deltawind heeft in 2013 maar liefst 232 nieuwe leden ingeschreven. Deltawind is 25 jaar geleden opgericht om duurzaam opgewekte energie te produceren en mensen van Goeree-Overflakkee financieel te laten participeren in de opbrengsten. Het motto van Deltawind is: wie tegen de windturbines aan kijkt mag ook delen in de opbrengsten. Het lidmaatschap van Deltawind is dan ook exclusief voor eilandbewoners.

Deelname in windparken voor alle bewoners van Goeree-Overflakkee
Steeds meer mensen begrijpen dat windenergie de beste manier is voor het opwekken van schone energie. Zelf deelnemen in een windproject is dan een goede manier om je betrokkenheid hierbij te tonen. Voor inwoners van Goeree-Overflakkee is Deltawind een optie: je kunt lid worden van de coöperatie voor een eenmalig lening vanaf € 50. Daarmee wordt je mede-eigenaar van de windparken en het zonnepark van Deltawind. Je mag je lening verder verhogen tot maximaal € 5.000. Hierover krijgt je gemiddeld 6% rente per jaar.

Niet eerder zoveel nieuwe leden in één jaar
Met 232 nieuwe leden is 2013 een topjaar in de groei van de coöperatie die nu in totaal zo'n 1600 leden heeft. In eerdere jaren was de groei gemiddeld zo'n 100 per jaar. Ook de inleg die de leden aan de coöperatie hebben geleend was vorig jaar op een hoogtepunt: er is maar liefst € 1.9 miljoen extra geleend in 2013. Het geld wordt op dit moment vooral besteed aan de nieuwe projecten, zoals de opschaling van het Windpark Battenoert en een groot nieuw project met meer dan 30 turbines op de Krammersluizen. Meer weten? Kijk dan op www.deltawind.nl